Buy smart

Buy Smart: Kopersbescherming Aankopen bij Castor Interieur zijn beschermd door Buy Smart... Dit houdt in dat ..

Lees meer...
Datum: 25-01-2018

Nieuwe apothekerskasten

De apothekerskasten voor CD en DVD - Densa Recent hebben wij ons grootste opbergmeubel voor CD's en DVD's - on..

Lees meer...
Datum: 24-11-2017

No-visible-olie

Experiment met no-visible-olie

Na aanleiding van een vraag die wij per mail binnenkregen hebben we enkele experimenten gedaan. De vraag luidde: "Hoe goed beschermt deze olie tegen vuil?" Een simpel en kort antwoord vinden wij wat gemakkelijk, vandaar dat we in een video-blog antwoord hebben gegeven op deze vraag. U kunt in de video zien hoe enkele plankjes die behandeld zijn met deze olie worden vervuild. We hebben de meest voorkomende en vervelende goedjes over de eiken houten plankjes uitgesmeerd:

De plankjes zijn vies gemaakt, extra ingepoetst, en we hebben het vuil een kwartier laten intrekken. Daarna hebben we het schoongepoetst. Het lijkt wel een reclame voor en schoonmaakproduct, maar dat is het juist niet! We hebben alleen een simpel doekje met koud water gebruikt, warm water en een beetje allesreiginger zou mogelijk nog meer bereiken, maar het gaat om de bescherming van de olie zelf. Het vuil krijgt gewoon nauwelijks grip op het hout.

Bekijk de video en overtuig uzelf!

  • Koffie kringen komen veel voor, alleen hebben wij geen gewone koffie maar ingedikte koffie uit de lekbak gepakt.
  • Rode wijn, ook een bekend probleemgeval.
  • Tuinaarde. De tafels zijn ook geschikt voor buiten, dus een voor de hand liggende vervuiler.
  • Verf. Als kinderen aan tafel knutselen, en de placemat vergeten, wilt u de tafel ook schoon kunnen krijgen.
    Let op: mogelijk dat niet alle soorten verf goed te verwijderen zijn, in het experiment hebben we acrylverf voor kinderen gebruikt.
N.B. In deze (video)blog doen wij een experiment. Wij hebben het in de praktijk getest, zonder trucage. We hebben echter niet alle soort vuil getest, en geven ook geen garantie dat er nóóit vlekken achter kunnen blijven.
Ook wanneer u een tafel met een grof blad (met scheuren en noesten) heeft gekocht, zullen deze plekken natuurlijk moeilijker schoon te krijgen zijn.


Persoonlijk advies
Vragen? Bel 0541-530797 of mail ons op info@castorinterieur.nl