Nieuw product: Beton Ciré

Beton Cire

Sinds kort hebben we een nieuw product dat een zeer bijzondere afwerking geeft. In deze blog ga ik kort in op de eigenschappen, en de werkwijze.

Beton ciré is een product - een soort cement-stuc - waarmee je een fraaie betonlook krijgt. Het materiaal wordt in grote lijnen verwerkt zoals ook een stucadoor een normale muur zou stuccen. Mengen in de juiste verhouding, en daarna met een spaan aanbrengen op de ondergrond.

Voor deze ondergrond nemen we in ons geval een basis van plaatmateriaal (bijvoorbeeld mdf of watervast verlijmd multiplex). Hiermee is vrijwel iedere vorm te maken, en zo kan ook uw eigen idee vrijwel altijd gemaakt worden. Over dit frame heen gaat een voorstrijkmiddel, en wordt een eerste laag beton ciré aangebracht. Zodra deze laag droog is gaat er een tweede laag op, waarmee tevens de uiteindelijke structuur van het stucwerk wordt bepaald. Binnen een paar uur dient het meubel geschuurd te worden, om de grootste oneffenheden weg te nemen. Zowel met de manier van gladstrijken van de 2e laag, als ook met de hoeveelheid schuurwerk wordt het uiteindelijke effect bepaald. Omdat het altijd handwerk is zal er geen tweede identiek meubel zijn.

Door tijdens het mengen pigmenten toe te voegen aan het stucwerk zijn vrijwel alle kleuren te maken. Naast wit en grijstinten komt dit product ook goed tot z'n recht in Toscaanse sferen met veel terra- en geel-tinten. Durf te experimenteren en je komt tot bijzondere resultaten waarmee je je interieur wel heel persoonlijk kunt maken.

Met name bij robuuste meubels komt dit product tot z'n recht. Niet alleen omdat de beton-look beter overkomt, maar omdat zo met relatief weinig materiaal (meubel kan hol zijn van binnen) wel een zeer robuust uiterlijk ontstaat. Een betonnen buitentafel zou bijna niet meer te verplaatsen zijn, in dit geval is dat geen probleem. Voor buitengebruik kiezen we wel voor watervast verlijmd multiplex zodat het niet gevoelig is voor een regenbui. De stuclaag zelf wordt zeer hard en slijtvast na het uitharden, daar gebeurd niets meer mee.

De combinatie met bijvoorbeeld blank eikenhout zorgt voor een sfeervol geheel dat in een modern interieur past, maar ook zeker in een interieur met veel naturel tinten.

Het assortiment is nog beperkt, omdat het een nieuw product betreft. Wij zijn echter totaal niet gebonden aan deze voorbeelden, en we zijn benieuwd naar ontwerpen die jullie ons aandragen!

Beton Cire meubel
Beton Cire meubel
Beton Cire meubel
Beton Cire meubel

Bekijk een van deze producten:

Persoonlijk advies
Vragen? Bel 0541-530797 of mail ons op info@castorinterieur.nl