Waar komt die naam toch vandaan?

Geregeld wanneer wij klanten op bezoek krijgen in Oldenzaal wordt die vraag gesteld:

Hoe komen jullie aan de naam Castor?

Eén van de moeilijkste zaken wanneer je een bedrijf begint vond ik de naam. Er begint een idee voor een bedrijf te borrelen, en dat krijgt in grote lijnen vrij snel vorm. Zodra deze plannen echt serieus worden zul je ook een naam moet hebben, en dan begint het zoeken.

Aan de ene kant moest het allemaal niet te flitsend klinken. Een stukje ambacht / vakmanschap moet toch terugklinken in de naam. Aan de andere kant klinkt een naam als 'Wierdsma Houtbewerking' ook weer erg stoffig...

Na weken lang nadenken over de juiste naam liepen we in Parijs langs 'Au Lapin Agile' (Bij het behendige konijn), het kleinste cabaret café van de Stad. Veel groter dan een konijnenhol is het ook niet.

Een dier in de naam, misschien kan ik daar iets mee. Welk dier doet iets met hout? Eerste ingeving een Specht, maar die sloopt het alleen. Misschien niet zo'n goede suggestie... Een Bever. Die bouwt ook nog iets van hout.

Na enig zoekwerk naar bestaande bedrijven bleek er al een flinke hoeveelheid Bevers in omloop. Naast de bergsport ook diverse bedrijven in hout, vloeren e.d. Het risico op juridische problemen was toch wat groot. Na vele avonden internet afstruinen naar ideeën toch nog maar een keer zoeken op bevers. En op dat moment viel mijn oog op het 4e zoekresultaat:

een spreekbeurt van een meisje uit groep 5 over:

de Bever (Latijnse naam: Castor)

 

Persoonlijk advies
Vragen? Bel 0541-530797 of mail ons op info@castorinterieur.nl