Boekenkast op maat

Boekenkast op maat: Laat je eigen kast maken

Heb je een mooie kast gezien, maar past het nét even beter in jullie interieur als je er iets aan zou kunnen veranderen? Mooi! Wij maken alle kasten op bestelling, dus maatwerk is geen enkel probleem. Zie hieronder een aantal voorbeelden van wat er mogelijk is:

Boekenkast met paneeldeuren

Boekenkast met paneeldeuren

We kunnen de kast voorzien van (eveneens massief houten) paneeldeuren. Voor  smalle kastdelen zou dit één deur per kolom kunnen zijn. Bij bredere vakken  maken we er twee deuren per kastdeel van.

Een paneel hoeft overigens niet dieper terug te vallen, we kunnen het paneel ook gelijk laten vallen met het frame.

Boekenkast met gladde deuren

Boekenkast met gladde deuren

Wanneer we de kast in een dekkende kleur spuiten kiezen we er (in overleg) meestal voor om de deuren van MDF te maken. Een vlakke plaat hout heeft het risico te gaan kromtrekken. Het is wel mogelijk om de deur glad te maken van massief hout, maar dan moeten we verstevigingslatten aan de binnenzijde monteren, wat ten koste gaat van de ruimte.

Boekenkast met tv-vak

TV-vak in de boekenkast

We kunnen in iedere boekenkast één of meerdere planken weglaten om zo een groot vak voor de TV te maken. Ook een extra (lager) vak voor apparatuur is geen probleem. De plaats in de kast kiest u zelf. Indien nodig kunnen we sommige vakken breder maken dan andere, of een vak over twee kolommen breed maken, zodat er voor iedere maat TV een oplossing is. Dit is bij vrijwel al onze boekenkasten mogelijk.

Boekenkast met schuifpaneel voor tv-vak

Schuif-paneel voor het TV-vak

Wilt je de TV in de boekenkast plaatsen, maar er niet de hele dag tegenaan kijken? We kunnen de kast voorzien van een paneel dat de TV-dekt, en wanneer je TV wilt kijken voor de boekenvakken langsschuift. Dit is zowel in de kleur van de kast als in een afwijkende accent-kleur te maken.

Boekenkast op maat om pilaar heen gebouwd

Boekenkast met weggewerkte draagkolom

Wanneer een woonkamer wordt uitgebouwd naar achteren blijft er vaak een een stukje draagmuur staan. Door de boekenkast even diep te maken als de kolom kunnen we deze fraai laten opgaan in het ontwerp. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor een koof om een ventilatieschacht of waterafvoer.

Tekst op de bovenkant van de kast

Tekst op de boekenkast

Sommige modellen zijn standaard voorzien van ruimte voor een tekst, maar de andere modellen kunnen op verzoek worden aangepast dat er een tekst op kan komen te staan. Standaard is de tekst zwart, behalve bij een zwarte kast, dan is deze gebroken wit. Op verzoek zijn ook andere kleuren letters mogelijk.

Boekenkast met ladder

Boekenkast met lades

Vrijwel iedere boekenkast kan worden voorzien van een paar lades. Zowel greeploos als met een RVS-greep, of juist een klassieke greep is mogelijk.

Boekenkast met ladder

Boekenkast met ladder

We kunnen de kasten ook voorzien van een ladder. Deze wordt uitaard op maat gemaakt zodat de stang precies voor een plank zit, en niet midden voor een rij boeken. Bekijk ook de pagina: http://www.castorinterieur.nl/boekenkast-met-ladder 

Boekenkast om deur

Boekenkast over een deur heen

We kunnen de boekenkast om een deur heen bouwen. Zowel links als rechts van de deur kunnen de kastdelen volledig op maat worden gemaakt. Uiteraard ook leverbaar met achterwand. Op dezelfde manier kunnen we ook een kast om een raam heen bouwen.

Wil je een boekenkast op maat laten maken?

Bel of mail ons en kom langs in de showroom om je ideeën door te spreken.

Persoonlijk advies
Vragen? Bel 0541-530797 of mail ons op info@castorinterieur.nl