Duurzaam Rubberwood

Het meest duurzame hout

Rubberwood is het meest ecologisch hout dat wij konden vinden. Het hout komt van de plantages waar natuurlijk rubber wordt gewonnen.
Omdat de boom pas aan het eind van de volledige productiecyclus van rubber wordt gekapt en gebruikt is het zo duurzaam. Als de boom geen opbrengst meer geeft werd hij voorheen verbrand, nu wordt het hout verkocht aan een lokale zagerij die er mooie houten panelen van maakt, welke wij gebruiken om meubels van te maken. Zo verdient de lokale boer iets bij aan de verkoop, maar even zo belangrijk scheelt het aanzienlijk in CO2 uitstoot.

Zelfs de oven voor het drogen van het hout draait op de onbruikbare stukken hout, waardoor hier ook geen extra energie voor nodig is.

Het rubberwood is - in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden - niet zacht of flexibel. Het hout is qua kwaliteit vergelijkbaar met massief eikenhout, net zo sterk, net zo zwaar, maar dan veel duurzamer. En niet onbelangrijk: veel beter betaalbaar.

Omdat het hout van zichzelf mooi licht van kleur is kunnen we het in veel verschillende kleuren afwerken (met uiteraard watergedragen beits en lak).

Wat ooit begon als een eenmalig project - een zo duurzaam mogelijk specifiek meubel maken - beviel zo goed dat we tegenwoordig bijna alle meubels van rubberwood maken.

Persoonlijk advies
Vragen? Bel 0541-530797 of mail ons op info@castorinterieur.nl