Garantie

Hoe zit het met kromtrekken of scheuren van hout?

Massief hout leeft. Ook al is ons hout goed gedroogd, het is een natuurproduct, en blijft altijd gevoelig voor de luchtvochtigheid van de ruimte waar het meubel staat. Zolang deze rond de 60% schommelt, het liefst nog iets hoger, is er niet zoveel aan de hand. Mocht deze - bijvoorbeeld winterdag als de kachel aangaat - erg laag worden, dan onttrekt de lucht het vocht aan het hout, waardoor dit krimpt. Er is dan het risico op kromtrekken of scheuren van hout. Je kunt dit verminderen door te zorgen dat de luchtvochtigheid in huis omhoog gaat, bijvoorbeeld door de afzuigkap tijdens het koken uit te zetten, of de deur van de douche na gebruik open te zetten.

Geven jullie garantie op werking van hout?

Hout werkt altijd. Vaak zo beperkt dat je het niet ziet, maar soms ook meer. Het hout dat wij gebruiken wordt teruggedroogd naar een geschikt vochtpercentage, waarmee de kans op problemen zo klein mogelijk wordt. Afhankelijk van de omstandighedenbij je thuis (en vooral de wisseling van seizoenen) kan hout gaan werken (zie ook hierboven), dit is inherent aan een natuurproduct. Hierop kunnen wij dan ook geen garantie geven (denk aan een scheur of kromtrekken). Vaak is het wel zo dat zodra de luchtvochtigheid weer toeneemt de zichtbare effecten van de werking weer afnemen. Heb je een dergelijk probleem dan dit wil niet zeggen dat je niet bij ons terechtkunt. Wij zullen zover mogelijk altijd proberen de problemen op te lossen. Soms kan het met een relatief kleine moeite verholpen worden, we zullen dit dan ook zeker niet laten.

Extra garantie

De wettelijke garantie op producten is minimaal een jaar. Wij houden deze norm niet strak aan. Als zich buiten de garantie periode een probleem voordoet zullen we altijd kijken of we dit kosteloos of tegen zo laag mogelijk kosten kunnen oplossen.

Persoonlijk advies
Vragen? Bel 0541-530797 of mail ons op info@castorinterieur.nl